CategoriesLife As Me

Angkor Wat – ack så medelmåttigt…

För ett par veckor sedan, precis innan jag skulle lämna Thailand för denna gången, så besökte jag en hårsalong i Bangkok för att fixa till den katastrofala hårfärgen som Gookkai hade lyckats att ge mig. Jag besökte mitt absoluta favoritställe vid Khao San Road, dit jag även brukar gå för pedikyr och fotmassage och en massa annat roligt.

 

Denna gång satt det en äldre dam där när jag kom in. En farang precis som jag. Hon bad mig om råd gällande hårfärg, hon ville ha bort sitt gråa hår och bli lite blond och fräsch – men absolut inte bleka håret och det fick absolut inte vara för mycket. Väldigt lätt att tillfredsställa. 😉

 

Jag hjälpte till att välja mellan 2 stycken olika färger, som var väldigt snarlika, och under tiden vi blev ompysslade språkade vi lite sinsemellan. Jag är ju inte jättesocial, men lyckades artigt svara på en del frågor, samt även komponera några egna frågor också.

 

Tanten var en pensionerad amerikanska i 70-årsåldern, och arbetade som engelskalärarinna i Siem Reap, Kambodja. Jag blev eld och lågor när jag hörde att hon bodde i Siem Reap, och frågade henne entusiastiskt om hon ofta besökte Angkor Wat, vilket är ett otroligt magiskt ställe – IMO.

 

 

Hon suckade lite dramatiskt och ryckte på axlarna. ”Nej, ska jag vara helt ärlig tror jag att jag bara varit där 1 gång.”

 

bayon temple

 

Jag tappade hakan. Här var en kvinna, som bodde mer eller mindre permanent i Siem Reap, där ett av världens underverk ligger och här satt hon och var helt blasé över detta faktum. Obegripligt ofattbart!

 

bayon

Bayon-templet

 

När jag var i Granada besökte jag Alhambra 3 gånger på 6 veckor, och det tyckte jag var lite. Det var nästan så jag skämdes när jag kom hem och inte hade varit där fler gånger.

 

Det finns en tendens till att bli hemmablind, var man än är, om man är där tillräckligt länge, och det blir även jag.

 

Det är sällan jag besöker våra fina ”underverk” som vi har i krokarna där hemma i Sverige, för tro det eller ej, det finns underverk runt omkring dig överallt. Det gäller bara att uppmärksamma dem, att se på din omgivning med “nya” ögon. Varje dag.

 

alhambra

Alhambra i Granada, Spanien

 

Det är klart att det finns olika åsikter också om vad som är intressant och vad som är vackert, magiskt osv. Det finns de som åker till Kambodja för att röka gräs till exempel och inte ens har tid att titta på Angkor Wat, för det finns så många olika sorters gräs att testa…

 

Jag tycker dock att alla borde vara lite intresserade av människohistorien, men jag respekterar att alla inte älskar ruiner på det sätt som jag gör.

 

Jag hoppas dock att jag aldrig blir så blasé som tanten i hårsalongen, för då vill jag verkligen att någon slår mig med något hårt i huvet.

 

Att bo så nära inpå Angkor Wat och aldrig åka dit är skandalöst och det finns inga ursäkter i världen som rättfärdigar att man inte respekterar och högaktar sådana underverk.

 

IMO. 😉

 

SparaSpara

Gravatar image
By

I'm Charnette - a padawan of life, and ponderer of all sorts of unnecessary stuff. My blog - Padawan & Ponderer - will show you my life, my pain, my travels, and a lot of photography. Some animals too, simply because I adore all of them... Tag along and join me! ^.^

What about these then?

One thought on “Angkor Wat – ack så medelmåttigt…”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *