CategoriesLife As Me

Another year over – say goodbye to 2012, pt 1

Another year over – say goodbye to 2012, pt 1

”So this is christmas, and what have you done? Another year over, and a new one’s just begun”

 

En av mina absoluta favoritlåtar av John Lennon och Yoko Ono:

Också en av de låtarna jag gillar att lyssna på under julen. Den är sorglig och vemodig, och passar oftast in på mitt humör under jul och nyår. Jag gillar varken jul eller nyår, har aldrig gjort.

 

På nyår föredrar jag att dra täcket över huvudet, kolla på film, spela eller hänga med datorn – allt för att undvika att bete mig som om nyårsafton faktiskt spelar roll, som om dagen betyder något.

 

Mest avskyr jag prestationsångesten som folk drabbas av – och som jag själv drabbas av. ”Vad ska du göra på nyår?” Man måste ju göra något speciellt. Värst var det vid milleniumskiftet. Jag och Susanne valde att stanna på Tobago, dit vi egentligen kommit för att tillbringa ett par veckor max (vi var på en sexmånaders resa i Sydamerika och hamnade av en slump på Tobago). Så vi tillbringade nyårsafton på en stor konsert med bl a Eddy Grant och en himla massa fyrverkerier.

 

Minnesvärt? Nja, inte efter den mängden rom vi hällde i oss, men på korten ser det ut som om vi hade roligt i alla fall.

 

I år ville jag fira nyår i Buriram tillsammans med Oh och hans farmor. För mig är det ingen speciell dag och kommer aldrig att bli. Det är en dag som påminner mig om att hur mycket jag än försökt, så har jag fortfarande inte kommit dit jag vill. En dag som påminner mig om att jag stampar på samma plätt som jag stampat på alldeles för länge. En dag som påminner mig om att jag vill komma ur mina gamla destruktiva rutiner och skapa ett nytt liv, ett liv som jag tycker om och ett liv som jag faktiskt njuter av att leva.

 

Så för att se tillbaka på året 2012. Vad hände egentligen? Vart tog det vägen?

 

Nyårsafton 2012 tillbringade jag sjuk ensam hemma i soffan i Jessicas lägenhet i Hisings Backa. Jag var vaken på 12-slaget och såg fyrverkerierna genom fönstret. Jag kände mig lite ynklig och ensam, men inte så farligt. Eftersom jag aldrig uppskattat nyår, så gjorde det inte så mycket att jag låg där ensam och snörvlade, hostande med hög feber, det var helt ok. Jag bestämde mig för att året 2012 inte skulle vara fullt av sjukdom (det började ju inte så bra), och bestämde mig även för att anstränga mig att vara mitt bästa jag.

 

Trots min avoghet mot nyår, så har jag absolut inget emot nyårslöften.

 

Nyårslöften är fina tycker jag, en chans till att börja om, en chans till att högtidligt lova dig själv något, som du sedan anstränger dig lite extra för att hålla. Jag vill gärna tro att jag hållit löftet i ganska stor mån, men jag har oftare brutit det.

 

Så jag invigde året med att vara sjuk, vilket står för ungefär resten av året också. Mycket sjuk, mycket värk i nacken och många krämpor av olika slag. En otrolig del jobb och ingen fritid alls och sedan en flytt till Thailand, och därtill start av ett företag.

 

Ja, nog har jag lyckats åstadkomma en del, mer än föregående år till och med, och just nu är jag oerhört nöjd med vart jag är/sitter. Känner att jag är på rätt spår i livet. Äntligen.

 

Resten av året känns som om åtminstone den första halvan egentligen bara var en lång väntan på det som skulle hända till hösten – min flytt och starten av mitt företag osv. På det stora hela är jag ganska nöjd med 2012, om än jag i vanlig ordning tycker att jag kunde ha åstadkommit mer.

 

Det är alltid en vanlig känsla för mig på nyårsafton – en känsla av misslyckande och ”Jag kunde ha gjort det bättre”. Kanske därför jag inte är så förtjust i dagen. Jag jobbade otroligt mycket under 2012, och hoppas att jag kommer att kunna jobba mindre under 2013, eller åtminstone få jobba mer självständigt och på mina egna villkor.

  • 2012 var året som jag arbetade för att bli fri.
  • 2012 var året som jag packade ned och packade upp.
  • 2012 var året som jag tänjde på gränserna, klev utanför min zon.
  • 2012 var året som jag växte som person.
  • 2012 var året som jag knäckte min person.
  • 2012 var året som jag offrade all min tid på arbete.
  • 2012 var året som jag hittade ett nytt hemland, men fortfarande inget hem.
  • 2012 var året när jag äntligen vågade satsa på mig själv.
  • 2012 var året som jag äntligen hittade tillbaka till mig själv och insåg att jag nu var på rätt väg.

 

Det var väl det hela för detta året – ses nästa spännande år – 2013!

Framtiden är här! Gott nytt år!

Gravatar image
By

I'm Charnette - a padawan of life, and ponderer of all sorts of unnecessary stuff. My blog - Padawan & Ponderer - will show you my life, my pain, my travels, and a lot of photography. Some animals too, simply because I adore all of them... Tag along and join me! ^.^

What about these then?

One thought on “Another year over – say goodbye to 2012, pt 1”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *