CategoriesLife As Me

Dagbok och flykt från verkligheten 160308

Idag har jag varit på kurs med jobbet. Jag gillar att gå på kurs, helt enkelt för att jag är en person som älskar att lära mig nya saker. Kursen idag var väldigt givande och jag känner mig redan taggad för att sätta igång med de nya saker som vi beslutade oss för.

 

När jag kom hem bänkade jag mig i soffan, halvsov, sov och sov lite till, samtidigt som jag plöjde några avsnitt av en av mina absoluta favoriter: 30 grader i februari. Jag älskar denna serien och blev överlycklig när säsong 2 startade! UNDERBART!

 

30 grader i februari sändes första gången 2012, samma år som min flytt till Thailand, så jag kunde genast relatera till hela upplägget i serien och att mer eller mindre känna sig tvångsmässigt tvingad att flytta till Thailand, att fly vardagen i Sverige.

 

Att fly vardagen i Sverige är helt enkelt ett sätt att överleva för vissa…

 

Jag fick dessutom ett helt nytt ansikte på de vidriga vita männen som hemsöker Thailand och ligger runt. Glenn visade upp en sida som för första gången väckte lite empati hos mig, om än denna empati jag kände för just den sortens man som han symboliserade ofta grusades när jag väl flyttade ned. Man ser så mycket skit där nere som gör en fullständigt vettskrämd för vita män och utvecklingen av människohandel.

 

Seriens alla underbara vyer och musiken och upplevelserna – om än något hysteriska – allt fick mig att hålla ut och kämpa lite till. Snart skulle även jag fly Sverige och bosätta mig i underbara Thailand. Så härligt!

 

Sagt och gjort – jag flydde och jag njöt varenda dag av friheten, men sedan förde ödet mig hem igen och nu är jag här, i min soffa, längtandes till ett nytt äventyr, som förhoppningsvis inte är så långt borta…

 

Gravatar image
By

I'm Charnette - a padawan of life, and ponderer of all sorts of unnecessary stuff. My blog - Padawan & Ponderer - will show you my life, my pain, my travels, and a lot of photography. Some animals too, simply because I adore all of them... Tag along and join me! ^.^

What about these then?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *