CategoriesFoto

Eureka! Plötsligt hittar man blixten…

Plötsligt så händer det – man hittar det man letat efter i hela sitt liv. Typ.

 

På julafton förra året hemma hos min syster satt jag och experimenterade med min blixt (Speedlite), som jag fick till min Canon EOS 6D när jag köpte den. Jag har aldrig gillat att använda blixt, för jag kan inte använda den på rätt sätt. Mina bilder blir svinkassa med blixt.

 

Men så av en händelse upptäckte jag fenomenet “Blixten” och nu är jag hooked. Med rätt inställningar på blixten så kan det ju bli kanonbilder!

 

 

 

På den översta bilden på Linus var jag tvungen att höja ISO-talet till 1000 och fast jag hade bländare 1.8 så blev slutartiden alldeles för lång – 1/10, och en hund står ju inte precis exakt på plätten still för att posea, så bilden blev skit. Dessutom blev den alldeles för gul, ett smärre problem dock, eftersom det går att ändra i Lightroom i efterhand.

 

På den understa bilden har jag använt blixt, och kunde då sänka ISO-talet till 200 (vilket är vad jag vanligtvis använder), samt snabba upp slutartiden till 1/125. Bilden blev inte heller fantastisk; upptäckte att det var en svår uppgift att fota en svart hund!

 

Så nu kommer jag aldrig att fota inomhus utan blixt, men jag inser att det är en hel vetenskap att få precis rätt mängd ljus, och jag behöver öva,  men övning ger färdighet!

 

SparaSpara

SparaSpara

Gravatar image
By

I'm Charnette - a padawan of life, and ponderer of all sorts of unnecessary stuff. My blog - Padawan & Ponderer - will show you my life, my pain, my travels, and a lot of photography. Some animals too, simply because I adore all of them... Tag along and join me! ^.^

What about these then?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *