CategoriesThailand

Fotparadiset

Häromdagen var jag på spa och ägnade mig åt min favoritsyssla; slappade och lät någon ta hand om mina fötter. Det är en lyx jag gillar att unna mig här i Thailand. Alla spa-behandlingar är otroligt billiga här, och en massage kan gå på så lite som 20-30 kr, beroende på vad för slags massage och var du är.

 

Vanligtvis brukar jag gå och få pedikyr, men jag brukar ofta gå därifrån lite missnöjd, eftersom användandet av underlack inte varit så ivrigt här på de ställen där jag varit tidigare. Därför gör jag inte manikyr så ofta längre (jag är enormt petig med mina händer och naglar – inte vem som helst som får röra dem inte).

 

Men nu hittade jag ett underlacksställe, så då passade jag på.

 

Denna gången körde jag en foot scrub; de lägger på några kompresser av något slag på dina förhårdnader på fötterna och sedan blöter de ned dem med någon vätska. Jag ligger ju på mage så jag ser inte så noga vad de gör. När förhårdnaderna mjuknat upp skrapar de lätt och enkelt bort den döda huden och sedan filar de lite, så fötterna blir så mjuka, så mjuka.

 

 

Jag brukar föredra den där hyveln de har; det är som en osthyvel med ett rakblad och de hyvlar bort all din äckliga döda hud, i en rasande fart. Det brukar kännas jätteskönt och samtidigt helt galet livsfarligt! Jag menar det är ju ändå ett rakblad, och det ska inte användas i den hastigheten!

Efter scrubben tvättar de fötterna och sedan filar de och fixar med nagelband och naglar. Oerhört mysigt. Hade varit tiptop om det ingick massage också, men det får man köpa till i så fall och det gjorde jag inte denna gång. Man behöver ju inte överdriva! 😉

 

Denna gången tog jag ett fint blått lack, se så fina fötterna blev (eller BLIR om man tittar på denna bilden)! Wunderbar!

 

SparaSpara

Gravatar image
By

I'm Charnette - a padawan of life, and ponderer of all sorts of unnecessary stuff. My blog - Padawan & Ponderer - will show you my life, my pain, my travels, and a lot of photography. Some animals too, simply because I adore all of them... Tag along and join me! ^.^

What about these then?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *