CategoriesLife As Me

Fråga 1 – Varför?

Jag planerar som sagt att flytta till Thailand om ca 1 år. 1-årsgränsen har jag satt därför att jag anser att jag behöver en vettig plan och jag behöver fundera på ifall det här verkligen är något jag vill; jag vill inte göra något impulsivt och sedan inse att det var helt bortkastat.

Det handlar om mitt liv och det är dags att jag tar mitt liv på allvar och att jag äntligen gör vad mitt hjärta känner.I min efterforskning ingår bl a några enkla frågeställningar till mig själv, som jag kommer att publicera här på min blogg, och förhoppningsvis även svar på frågorna.

FRÅGA 1 – VARFÖR?

Det första man måste fråga sig är – varför; varför vill jag flytta ifrån mitt hemland? Varför tror jag att jag blir lyckligare alternativt får det bättre i ett land där jag för tillfället inte ens kan göra mig förstådd på det språk de talar i sagda land?


I mitt fall är det ju så att jag har träffat någon, och nu har jag/vi kommit till den punkten där vi antingen får besluta oss för att gå vidare och göra ett försök till ett riktigt förhållande, eller avsluta det här semesterförhållandet, där vi träffar varandra en gång om året. Jag har valt att ge det ett seriöst försök.

Tanken att få arbeta med något som jag brinner för och att få kunna forma mitt liv efter mina egna önskemål är lockande.Det finns en annan, större anledning som ligger och gror inom mig, som inte alls har med kärlek att göra. Den anledningen som fått mig att våga och vilja ta det här steget. Jag vill arbeta som översättare, men känner att här hemma får jag aldrig någon chans att ta itu med det. Jag har fullt upp med jobbet på Stena och visst, för tillfället tycker jag att jobbet är skitkul, men det är inte det jag brinner för; det är inte det jobbet som jag vill göra i resten av mitt liv.

Jag såg mig själv som författare när jag som barn drömde om min framtidÄnda sedan jag var liten har jag velat bli författare, jag skrev banala, tragiska historier på löpande band.


Åren gick och det blev mindre och mindre skrivande. Till slut var de enda gångerna jag skrev när jag var iväg och reste, för då fanns det tid. Här hemma är det så mycket som distraherar och tröttar ut en; arbetet framför allt.


Nu på senare år har jag beslutat mig för att försöka få igång en karriär som översättare. Bara jag får skriva känner jag mig nöjd, sedan spelar det inte så stor roll om det är mina egna ord jag bankar in i datorn eller någon annans. I Thailand skulle jag kunna få en bra chans att komma igång med detta.


Jag inser att det kan vara segt i början, när man inte är riktigt etablerad och inte har någon erfarenhet att komma med, så därför känns det ju bra att vara i ett land där jag inte har så höga utgifter. Man kan leva för mindre, men ändå leva bra.

SVAREN PÅ ”VARFÖR”:

För att sammanfatta mina anledningar så vill jag flytta för att jag vill ge mitt skrivande en chans, och mitt förhållande. Två flugor i en smäll. Hur kan man inte hoppa på det tåget????

Gravatar image
By

I'm Charnette - a padawan of life, and ponderer of all sorts of unnecessary stuff. My blog - Padawan & Ponderer - will show you my life, my pain, my travels, and a lot of photography. Some animals too, simply because I adore all of them... Tag along and join me! ^.^

What about these then?