CategoriesResor

Hur man visar vanligt hyfs ombord på ett flygplan…

När man åker FinnAirs Business Class behöver man inte visa någon större hänsyn till andra då de sitter så långt bort… 🙂 

 

Här kommer 10 enkla tips om vanligt hyfs ombord på flygplan (eller tipsen funkar nog för den delen i vilken vanlig civiliserad vardag som helst!) för er som snart ska flyga, från en som precis klivit av ett flygplan. Ett 11 timmarsflyg mellan Bangkok – Helsinki.

 

  1. Borsta gärna tänderna innan du går ombord på ett flygplan, eller åtminstone se till att ha gjort det någon gång under de senaste 24 timmarna. Ha gärna en relativt fräsch hygien = lukta inte skunk, varken i mun eller någon annanstans!
  2. Häll inte i dig flera glas rödvin, om inte av anledningen att du blir full och jobbig, så för att du kommer att lukta ännu mer illa ur munnen och då man är packad sover man gärna med öppen mun, samt flåsar på sina grannar. Tämligen otrevligt!
  3. Om din granne är uppenbart ointresserad av socialt umgänge, så tjata inte om en massa onödigt trams, samt ställ inga idiotfrågor som: ”Visar de någon bra film?” Idag har man som passagerare egen skärm på alla reguljärflyg, så det kan inte vara så svårt att undersöka saken på sin egen skärm!
  4. Somna inte dreglandes på din granne, dvs häng inte på axeln, armen eller någon annan kroppsdel som tillhör någon annan! Det är inte ditt eget flygplan!
  5. Inkräkta inte på din grannes område; ni har förmodligen betalt lika mycket, så varför ska du ha större plats? Det är absolut inte bekvämt att behöva sitta med sned rygg i 11 timmar bara för att du tycker att du är större och bättre! Om grannen försynt försöker få lite mer plats, så var lite lyhörd!
  6. Nästan samma som nr 5; överdriv inte utrymmet du ger dina armar så att din granne knappt kan röra sig när det vankas mat!
  7. Ha inte med dig ömtåliga växtkreationer, om du själv inte är beredd att offra din egen bekvämlighet. Kräv inte att personen framför dig ska sitta käpprakt under den långa resan, för att skydda växten, och säg inte att du själv inte kan ha den i knät för det är obekvämt för dig. Har du ömtåliga saker med dig är det du själv som ska sitta illa, inte dina grannar!
  8. Rapa inte eller fis inte i tid och otid, helst inte alls. Det är nämligen ganska ofräscht i ett instängt utrymme. Kan du inte behärska dig? Gå på toaletten!
  9. Peta inte i näsan och kleta inte dabbar överallt runt omkring dig!
  10. Sitt still med benen för guds skull!

 

Så, det var de mest grundläggande tipsen om hur man beter sig ombord på ett flygplan! Har jag glömt något, så kommentera gärna! Jag kan tänka mig att många har åsikter i den här frågan. ^.^

 

SparaSparaSparaSpara

Gravatar image
By

I'm Charnette - a padawan of life, and ponderer of all sorts of unnecessary stuff. My blog - Padawan & Ponderer - will show you my life, my pain, my travels, and a lot of photography. Some animals too, simply because I adore all of them... Tag along and join me! ^.^

What about these then?

One thought on “Hur man visar vanligt hyfs ombord på ett flygplan…”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *