CategoriesLife As Me

Jag älskar dig <3

Jag älskar dig <3

Jag minns inte om jag hörde det eller läste det eller var det kom ifrån, men för ett tag sedan ordades det någonstans att det var ju fruktansvärt det här nya snacket som ungdomarna slängde sig med. Det som störde mest var att man nu för tiden verkar skrika ”Jag älskar dig” i tid och otid. Särskilt med hjärtan till eller det numer klassiska <3.

 

JA HM, JAG KAN INTE TÄNKA MIG NÅGOT VÄRRE. HERREGUD ATT UNGDOMAR VERKLIGEN KAN MED.

 

Personen eller personerna (eftersom jag inte minns var det kom ifrån) menade på att det tappade sin mening om man använder det för mycket. Ja, det är ju så jag är uppfostrad, och nu menar jag inte av min familj, för jag fick en kärleksförklaring av Terje (äldsta lillebrodern, som dök upp i mitt liv när jag var 11), när han var 3 år där han uppenbarligen hade fått för sig att han ”älskade mig”. Det var nog en av de gulligaste saker jag någonsin varit med och jag blev fruktansvärt rörd. Än idag blir jag varm av minnet.

 

DET SÖTASTE NÅGON NÅGONSIN SAGT TILL MIG VAR NÄR MIN 3-ÅRIGA LILLEBROR SA ATT HAN ÄLSKADE MIG!

 

Men det svenska samhället uppfostrar oss så att vi ska tänka att vi inte ska använda detta stora ord för mycket. Vi ska använda det när vi menar det, och absolut inte för tidigt. Så första gången man ska säga det till någon mår man så illa så man nästan kräks. Emellanåt kanske man gör det till och med. Det är oerhört laddat och jobbigt, just för att det är så farligt att säga det. Farligt att inte få det tillbaka.

 

KAN MAN VERKLIGEN SLITA UT ETT SÅ KÄRLEKSFULLT UTTRYCK SOM “JAG ÄLSKAR DIG”?

 

Det är dock inte själva grejen att inte få det tillbaka som är så tabu i det svenska samhället, utan det är ordet i sig. Vi använder det så sällan, och jag kan inte ens minnas om jag någonsin ens sagt till det någon ur min familj. Jag tycker det är underbart att svenska ungdomar använder det, för annars kommer det försvinna från vårt språk; snart kommer det bestå av ett ord i en ordbok som ingen minns hur det uttalas.

När jag är i ett förhållande är jag väldigt försiktig med ordet, för jag vet att det skrämmer väldigt många människor – särskilt män. Vissa kan aldrig säga det. Vi har varit ihop i flera år, men vaaaaaa ska jag verkligen säga att jag älskar dig?

Många vill inte säga det, för de är rädda att de kanske inte verkligen älskar personen, men jag tror faktiskt att vi svenskar många gånger älskar utan att vi vet det – det är bara uttrycket vi är så förbannat rädda för.

 

ETT AV MINA EX SLÄNGDE UR SIG DET EFTER 2 VECKOR, OCH SÅ VAR DEN LADDNINGEN ÖVER.

 

Visserligen var han ju psykopat, så vi kanske inte ska ta efter hans exempel, men jag tycker att vi borde använda ordet så ofta som möjligt.

Finns det inte folk runt omkring dig nästan varje dag som du älskar? Din syster som alltid funnits där för dig – älskar du inte henne? Din pappa eller mamma som alltid ställt upp fast du fullständigt gjort bort dig – älskar du inte dem?

Joooo det är klart, men de vet ju det. Ja det kanske de gör, men det hindrar väl inte. Alla behöver höra det någon gång.

 

Så slit ut ordet älska, för fan, varje dag.

 

Hitta någon varje dag som du ärligt kan säga ”Jag älskar dig” till och mena det. Det är inget farligt, det bits inte och det kommer inte kosta ett jävla skit. Bara ge så fruktansvärt mycket. Och det är väl det livet går ut på – att ge.

Gravatar image
By

I'm Charnette - a padawan of life, and ponderer of all sorts of unnecessary stuff. My blog - Padawan & Ponderer - will show you my life, my pain, my travels, and a lot of photography. Some animals too, simply because I adore all of them... Tag along and join me! ^.^

What about these then?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *