CategoriesLife As Me

Julfirande 2013

Julfirande 2013

Jag brukar välja att inte vara hemma i Sverige och fira jul med min familj, men i år fick jag bita i det sura äpplet och vara hemma. Faktiskt kändes det helt ok, och umgås med familjen är ju aldrig fel det heller.

 

 

Varför jag inte vill vara hemma och fira jul?

 

Jag vet egentligen inte när eller varför det började, men jag är inte mycket för traditioner eller högtider. Skilsmässobarn som jag är minns jag bland annat julen med en gnutta stor stress och en slev med dåligt samvete, för det var alltid någon av föräldrarna som inte fick se en så mycket, och i mitt fall var det oftast min pappa som fick dra det kortaste strået, vilket då innebar ångest för oss barn.

 

För att göra en lång historia lite kortare så har jag dessutom alltid sett till att jobba när det varit andra högtider, så de få gånger jag inte jobbat har jag inte haft något att göra, för mina vänner har glömt av mig och tror att jag jobbar, så de bjuder inte på kalajs längre.

 

Nej, nej, no need att tycka synd om mig, jag har inte ont av det, enstöring som jag är!

 

I år var jag som sagt hemma, pga att ekonomin inte riktigt tycker om mig längre, och pga att man ju faktiskt inte vet hur länge man har sin familj intakt. Och här kommer bildbevisen:

 

mina underbara syskonbarn hemma hos Terje (min bror – även på foto!) och Anna, där vi firade julafton dag 1 (alltså dagen innan julafton då!)

 

 

Julbordet x3; hemma hos Terje & familj, hemma hos pappa & bonusmamma, hemma hos Lola & familj

 

Och nu påbörjar vi dag 2 i julfirandet; julafton – först hos pappa & bonusmamma:

 

 

sedan hos syster med familj:

 

 

So this is christmas, and what have you done?

Another year over, and a new one’s just begun… 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

Gravatar image
By

I'm Charnette - a padawan of life, and ponderer of all sorts of unnecessary stuff. My blog - Padawan & Ponderer - will show you my life, my pain, my travels, and a lot of photography. Some animals too, simply because I adore all of them... Tag along and join me! ^.^

What about these then?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *