CategoriesFoto · Resor

Roadtrip till Matopos nationalpark

Roadtrip till Matopos nationalpark

Som volontärChipangali får man också åka till Matopos nationalpark, där de spårar leoparder och hyenor. De åker en gång i veckan, eller varannan vecka, beroende på tid och annat.

 

Vår uppgift när jag åkte med till nationalparken var att gillra nya fällor med nytt kött och kamouflera dem, samt även sätta upp nya kameror. Det är egentligen inte i själva nationalparken som Chipangali verkar, utan det är i ett område som ligger precis granne.

 

 

Vädret var ganska vedervärdigt när vi var där, men jag fick äran att sitta inne i bilen hela tiden, så det gjorde inte mig så mycket och ska jag vara helt ärlig tyckte jag det var trevligare att det regnade än att det var stekande sol, för det har uppenbarligen visat sig att jag är riktigt klen så fort solen visar sina strålar!

 

Solsting var och varannan minut tydligen!

 

blade

Jag upptäckte att det fanns en rolig leksak som kallades “slasher” som fungerade som vår lie. Det sitter i vristen kan jag ju säga då! På bilden ovan sitter jag med en machete av något slag – pappa var skräckslagen att vi gav oss ut på tur utan vapen, så denna bild skickade jag till honom. Trodde det skulle lugna honom… 🙂 

 

Det finns väl egentligen inte så mycket att skriva om händelsen, utan jag låter bilderna tala för sig själva. Det var en helt otroligt magisk omgivning och tydligen är alla stenar och klippor specifika för Matopos/Matobo National Park. Jättevackert!

 

Om man åker till Zimbabwe måste man definitivt planera in ett besök i Matobo nationalpark. Det kanske inte är så spännande och träffsäkert med att få se djur, men vilken natur!

 

 

Vi traskade runt här under dagtid och kikade efter leoparder och hyenor, men såg inte skymten av en kotte. Både leoparder och hyenor är skyggare och räddare för oss än vi är för dem, så de höll sig undan. De är samtidigt också nattdjur, så de kanske låg och trynade i någon hörna.

 

De djur vi faktiskt såg var giraffer, zebror, wildebeests och kor (!):

 

 

Och en hel drös med babianer och vervet apor, så klart, för de är överallt!

 

Sedan dök det upp lite före detta djur, spindlar och konstiga träd…

Needless to say, så gillade jag Matopos nationalpark jättemycket, och det var ett skönt avbrott i arbetet. Vi sov i tält och det var allmän kollokänsla. Jättemysigt.

SparaSpara

Gravatar image
By

I'm Charnette - a padawan of life, and ponderer of all sorts of unnecessary stuff. My blog - Padawan & Ponderer - will show you my life, my pain, my travels, and a lot of photography. Some animals too, simply because I adore all of them... Tag along and join me! ^.^

What about these then?

One thought on “Roadtrip till Matopos nationalpark”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *