CategoriesThailand

Ögonbrynsdilemma

Ibland förbannar man sig själv för att man inte talar språket, vars land man befinner sig i. Allt hade varit så mycket enklare och man hade kunnat undvika så många missförstånd. Ibland blir man rent ut sagt förbannad och undrar i sitt stilla sinne om alla är idioter, men det är egentligen inte riktigt rättvist.

 

De är inga idioter, det är snarare jag som är en idiot som inte lärt mig att tilltala dem på deras språk!

 

Det är inte många man stöter på i Thailand som pratar bra engelska, så de man träffar på turistställen knagglar sig fram, stammande och rörigt. Min egen thaiengelska som funkar så bra med Oh är i själva verket bara ett eget språk som vi utvecklat, den funkar inte alls lika bra på någon random thai som aldrig pratat med mig förut.

 

Noppa/vaxa och färga = 40 kr

 

Igår var jag iväg och skulle fixa mina ögonbryn. Det är en av fördelarna med detta underbara land – man kan fixa sig i skönhetssalonger och spa för bara en ynklig liten slant. Du behöver inte anstränga dig och själv göra något så trist som att noppa ögonbrynen eller färga dem – du kan få det gjort av någon för 40 kr. Vem tar inte den chansen?

 

Mina ögonbryn dög inte för Ladyboyen som fixade mig på salong – här skulle det vara breda, fylliga ögonbryn

 

Oftast blir det bra, men ibland blir det riktigt galet. Som en gång när jag gick till ett ställe i MaeNam. Ladyboyen som fixade mina ögonbryn där tyckte uppenbarligen att de var för smala för han färgade även huden runt omkring så att de skulle se tjockare och fylligare ut. Oh skrattade så han tjöt när han såg mig. Efter en hel del skrubbning så såg jag ut så här:

 

 

Om ni tittar ute i kanterna så ser ni vad han pysslat med. Jag har ju bara halva ögonbryn typ. Eftersom håret växer så glest längst ut, så har jag valt att ta bort det och sedan fylla i resten med penna istället. Men det dög tydligen inte!

 

“No tattoo!!!”

 

Igår hittade jag här i Fisherman Village en salong (finns mest massagesalonger här verkar det som) där jag frågade om de fixade ögonbryn. Yes, yes. “Colour, too?” frågade jag och försökte uttala så enkelt som möjligt. OOOOOH no, fick jag till svar. “No tattoo!” Hrm, no no, “I no want tattoo. I want colour!” 4 oförstående thaikvinnor stirrade på mig. Inga klockor ringde.

 

Brown! Make-up

 

Till slut sken en av dem upp och de talade sinsemellan och sedan jovisst, klart de fixade det. “Make-up” sa den ena då och jag bara aaaaaaaah. “Brown” påpekade en annan, och med en ton som inte tillät några protester. Jag föredrar svart, men valde att inte säga emot. Jag gick med på att fixa. Sen fick jag väl se vad Make-up betydde. Målade de bara med en penna so be it.

 

Orange-style eyebrows

 

Mycket riktigt. Hon fixade brynen väldigt bra tyckte jag om än jag var nervös emellanåt. Ögonbrynen är ju ändå ganska viktiga och man kan se väldigt rolig ut när de blir fel. Igår blev det liksom liiiiite fel färg:

 

 

Som tur var var inte skadan hon åstadkom igår permanent, så när jag kom hem tvättade jag bort skiten. Så jag antar att jag får fortsätta letandet efter någon som även färgar ögonbrynen. I värsta fall får jag väl återvända till Ladyboyen i Mae Nam. 😉

 

Gravatar image
By

I'm Charnette - a padawan of life, and ponderer of all sorts of unnecessary stuff. My blog - Padawan & Ponderer - will show you my life, my pain, my travels, and a lot of photography. Some animals too, simply because I adore all of them... Tag along and join me! ^.^

What about these then?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *