CategoriesThailand

Ompysslad på salong…

Dagen efter jag landat mitt jobb så vaknade jag med en grym nackspärr. Jag vet inte för vilken gång i raden här nere, men min trasiga nacke tycker uppenbarligen inte om kuddarna, eller vad det nu är den inte tycker om. Jag har ju faktiskt köpt en fin liten bekväm kudde, så jag förstår inte vad den gnäller för. 🙁

 

Sitta still i statiska ställningar är inte trevligt för nacken!

 

Då jag visste att jag var tvungen att sitta still hela dagen så fick jag lite panik och rusade iväg till massösen! OMG! Vanligtvis går jag aldrig och blir masserad samma dag som jag vill dö av smärta, utan brukar vänta tills det lägger sig lite grann. Det känns vettigt också dessutom – inte röra det som är irriterat för mycket.

 

Hon var mycket duktig, det kände jag, och det var skönt, för det mesta.

 

Men ibland gjorde det så ont så jag nästan började gråta. Men det värsta var ändå att när det gjorde så ont så upprepade hon precis samma tryckning flera gånger. Paniken bubblade många gånger inom mig under den 90-minuters sessionen kan jag ju erkänna.

 

massage

 

Översätta marknadsföringstexter om datorprogram? Easy, piecey!

 

Igår var jag som sagt uppslukad av jobb. Jag blev mycket glatt överraskad när jag väl satt igång med jobbet, för det handlade om datorprogram, så översättningarna var inte särskilt svåra, utan flöt på bra. Men däremot var jag ju tvungen att dubbelkolla allt flertalet gånger så det tog sin lilla tid.

 

Idag vaknade jag helt utsliten – var klar med jobbet sent inatt och eftersom jag inte sov så mycket igår heller (var uppe väldigt länge på natten då också och jobbade), så vaknade jag inte direkt med ett leende på läpparna.

 

Men efter samtal med Jessica och Eva (alltid lika roligt att prata med de galenpannorna!), så bestämde jag mig ganska raskt för att skämma bort mig själv ordentligt. Passa på nu när jag fortfarande befann mig i ett land där det är billigt att älska sig själv! 🙂

 

Wax on, wax off!

 

Så först gick jag till en salong för att vaxa mina ögonbryn. Efter en stund frågade hon om jag ville ta bort “mustaschen” också. Klart jag ville! Herregud, syntes det så tydligt???

Så hon tog itu med fjunet där också, och medan hon höll på uppmärksammade jag hur hon liksom lyfte UPP mina kinder, alltså drog i dem så att huden skulle bli slätare, och lättare att dra bort vaxet från. MEN ÄNDÅ – hon drog upp mina kinder.

 

Är min hud så gammal och hängig nu för tiden att man måste lyfta i den och leta bland lagren?

 

När hon var klar med allt sneglade hon på mina ben och undrade om jag ville vaxa dem också. Som tur var hade jag faktiskt precis rakat benen, så jag kunde skryta med att INTE vara en tysk butchtant!

“No, it’s ok, I shave.” svarade jag, eller något i den stilen.

Hon såg helt bestört ut. “Shave?? Oh…”

Hon tog sig för munnen och log trevande. “Really?”

Sedan var hon bara tvungen att känna på benen också och tittade storögt på mig. Jag svamlade något om att jag inte tyckte om att vaxa mig för det nog gjorde ont. Hon höll inte med för jag hade tydligen små, fina hår eller något i den stilen.

“So, you shave? Every day?” frågade hon igen. Hon kunde liksom inte komma över den här chocken.

 

Kvinnan rakar sig – ring salongspolisen!!!

 

Jag kom hem och berättade historien för Oh och passade på att fråga honom om thaitjejer inte rakar sig. Det finns ju till exempel inga rakblad för kvinnor i det här landet, så tanken har susat i huvudet förut. Ohs svar var enkelt, som alla hans svar:

 

“No, they don’t have!”

 

Nähä, nä, thaitjejer har ingen hårväxt. Nänä. Eller hur! Jag går på att de har mindre hårväxt, men helt hårfria, nej det köper jag inte! Förmodligen ser de aldrig flickorna hålla på med sånt här, så då är det lättare att tro att de inte har något hår på konstiga ställen alls. Jag blir ibland anklagad för att vara ladyboy – när jag varit lat och inte rakat mig…

 

Efter hårhistorien begav vi oss av till Gookkai och hennes hårsalong. Här skulle det klippas och färgas. Jag hade en plan om att jag ville ha håret ungefär som förra gången jag var där: orangefärgat och med ljusa slingor.

 

hårsalong

 

Men som vanligt blev det knas i kommunikationen så nu är det illrött!!! Men men, jag har sett värre. Jag är faktiskt ganska nöjd om jag ska vara helt ärlig.

 

Så idag har jag bara njutit av livet och att vara i Thailand. Imorgon blir det beachen med Malin – fortsatt njutning alltså! Ibland så bara älskar jag Thailand.

 

Vad gör ni själva där hemma? Rullar ni snöbollar? 😛

 

Gravatar image
By

I'm Charnette - a padawan of life, and ponderer of all sorts of unnecessary stuff. My blog - Padawan & Ponderer - will show you my life, my pain, my travels, and a lot of photography. Some animals too, simply because I adore all of them... Tag along and join me! ^.^

What about these then?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *