CategoriesThailand

Phanom Rung – magi i Buriram

Att jag älskar ruiner har väl inte undgått någon antar jag. När jag tillbringade en längre tid i Buriram, för några år sedan under min tid som Thailandsbo besökte jag underverket Prasat Hin Phanom Rung flera gånger.

Phanom Rung är ett gammalt Khmer-tempel som man började bygga på 900-talet, så det är riktigt gammalt. Under 70-80-talet började Thailand restaurera det och idag är det jättevackert, och har återfått sin forna glory!

 

Phanom Rung är ett av de mest magiska ställe jag besökt

 

Den enda downsiden är att ibland var det väldigt mycket folk där, svårt att få fina foton, plus att det var fruktansvärt varmt uppe på toppen… Gör inte som jag gjorde – åk INTE dit mitt på dagen! Totalmiss!

 

Väldigt många bygger små stenhögar här uppe på Phanom Rung – jättemysigt… 

 

 

phanom rung

 

 

phanom rung

 

phanom rung

Till och med munkarna vill ha fotominnen från Phanom Rung!

 

 

Har ni vägarna förbi Buriram är ett besök till Phanom Rung ett absolut måste… och glöm inte köra förbi Prasat Muang Tam heller… de hör liksom ihop…

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

Gravatar image
By

I'm Charnette - a padawan of life, and ponderer of all sorts of unnecessary stuff. My blog - Padawan & Ponderer - will show you my life, my pain, my travels, and a lot of photography. Some animals too, simply because I adore all of them... Tag along and join me! ^.^

What about these then?

3 comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *