CategoriesSexturismen i Thailand

Sexturismen i Thailand: Varför?

Idag handlar det om varför; varför vill vita män köpa asiatiska (eller för all del andra lågbudgetländers) kvinnor? Och varför “vill” thailändska kvinnor bli prostituerade?

Det finns flera anledningar till varför män gärna åker tvärs över jordklotet för att köpa kärlek, sex och mer eller mindre en hel flickvänsupplevelse. Förmodligen lika många anledningar som det finns köpare, men här kommer de vanligaste som jag ramlat över, och vad jag anser om dessa dåliga exempel på ursäkter från dåliga exemplar av människor.

 

1. Det är inte samma sak!

Förmodligen den vanligast ursäkten lyder att det inte är samma sak att köpa sex i Thailand som hemma, och med det menar man att den thailändska kulturen inte har samma synsätt som vi har på prostitution, samt att det inte egentligen är sex man köper, för det är så mycket mer.

Sedan 1960 har dock prostitution varit olagligt i Thailand, om än lagen kanske inte följs så noga, så jag vet inte – på vilket sätt är det annorlunda?

 

Är ALLA thailändska kvinnor tillgängliga och är de allihop horor?

 

Det som gör mig lite rädd i det här är dock vad jag läste i artikeln på Resbort.

 

“De thailändska myndigheterna, eller någon inflytelserik medborgarorganisation, måste utveckla en arbetsplan med syftet att få fantasierna hos utländska män att förändras när det gäller thailändska kvinnor. Thailändska kvinnor är varken speciellt sexorienterade eller passiva. De är likadana som kvinnor är överallt. De vill bli respekterade, ha samma rättigheter som män och bli behandlade som människor.”

 

Jag började fundera och det är nog så faranger ser på thailändska kvinnor – nu tänker jag på erfarenheten med Jane, och vad idioten från Holland i min klass tog upp och hur han sa det:

 

“Poor farang people who come to Thailand and get cheated by Thai women!”

 

Ok, faranger blir inte lurade av “thai kvinnor” – utan av “thai prostituerade”, att de sedan inte har tillräckligt vett att kunna skilja dem åt är ju en helt annan sak.

 

Har man denna syn att alla thailändska kvinnor är till salu och inte förstår skillnaden så är det klart att det är enkelt att rättfärdiga det här beteendet med en enkel axelryckning och orden: “Det är inte samma sak!”

 

2. Jag tycker om asiatiska tjejer; jag tänder på det exotiska.

VA? Jag köper inte det här skitsnacket. Om man gillar asiatiska tjejer varför vänder man sig inte då till de som man inte köper?   Jag sticker inte under stol med att jag gillar asiater, verkligen inte, men jag köper inte dem, för det är under min värdighet och så avtändande att man tappar lusten bara av att tänka på det.

 

Vad är det attraktiva med att ligga med någon, eller ännu värre, att sitta i en konversation med någon som endast är där för att du betalar?

 

Hela Thailand är fullt av vanliga, vackra, smarta, ärliga och välutbildade kvinnor (eller om du hellre vill ha en ovanlig, ful, osmart, lurig analfabet så finns det förmodligen sådana i mängder också), så varför inte vända sig till dem? Svaret är lika enkelt som det är pinsamt; därför att där har de här männen inte en chans.

Eller är det som Resbort insinuerar: att faranger i sin enfald tror att en prostituerad står för normen av en thailändsk kvinna? I så fall blir jag riktigt rädd.

 

3. Det handlar inte bara om sex!

Vissa ursäktar sig med att det är så mycket mer än sex. Det är helt enkelt en hel upplevelse – en flickvänsupplevelse. Jaha ja, självklart är det det.

Förmodligen från köparens sida, men jag kan garantera att det inte handlar om något annat än pengar för den som blir köpt, så det spelar nog ingen roll om du håller henne i handen på gatan eller bara använder henne som liggunderlag.

Extremt sällan handlar det om känslor eller något äkta. “Pretty Woman” i verkligheten händer inte särskilt ofta.

 

4. Farangkvinnor är så otroligt jobbiga/dåliga i sängen/dumma i huvudet/jämlikhetsfixerade/egocentriska/fruktansvärda m.m.

Detta är ord jag snappat upp på forum här och där från faranger som åker till Thailand för att de, enligt sig själva, är trötta på oss svenska kvinnor.

Jag hade tidigare med kommentarer från bloggen Ansats. Här kommer ytterligare en kommentar och den vet jag inte ens hur jag ska bemöta.

Tydligen är vi svenska kvinnor oerhört tråkiga i sängen… ? Surögda?

 

Det här är uppenbarligen en man i medelåldern som är extremt självgod, och väldigt bitter (jag är absolut inte fördomsfull).

 

Svenska kvinnor har väl inte direkt rykte om sig att vara dåliga i sängen precis, och inte heller osedvanligt surögda, åtminstone har jag som svensk kvinna under alla mina resor aldrig hört något liknande. Däremot är vi ganska eftertraktade, precis som svenska män är, eftersom vi anses vara väldigt behagliga till naturen.

 

Dessutom tycker jag att man är åtminstone två om dålig sex; verkar ganska jobbigt att själv åsamka en dålig sexupplevelse – jag menar vad gör mannen under tiden den svenska kvinnan är så dålig? Han kan ju inte vara så inspirerande heller tydligen…

 

Jag kan förstå att man som svag man inte klarar av oss svenska kvinnor idag, att man tycker att vi är för självständiga; Sverige är ju faktiskt ett av de jämlikaste länderna i världen.

”Anonym sa…

Thailändska tjejer är överlag avsevärt mera kul i sängen än svenskor – flerfaldigt skojigare. Den som missar den upplevelsen får faktiskt skylla sig själv. Jag kan bara komma ihåg ett par svenskor som var riktigt kul i halmen – de flesta var ganska tråkiga.

“Kvinnan styr över sin egen kropp” heter det väl? Skall Thai-tjejerna låta sig styras av surögda damer i Sverige?

Tyvärr går det här inte att debattera – premissen är så snedvriden. Ungefär som EU – det hette ju att “neutralitetspolitiken” gjorde medlemsskap omöjligt, men så en morgon så var det självklart att så inte var fallet – men aldrig någon debatt. ”

 

Varför “vill” de thailändska kvinnorna bli prostituerade?

 

Så varför finns det så många thailändska prostituerade kvinnor? Arbetar de verkligen med sitt drömyrke? Är detta något de vill? Drömde de om ett liv som prostituerade när de var små?

Jag tror inte det, och i all ärlighet så tror jag nog inte att en normalt funtad människa innerst inne tror det heller.

Efter att ha läst en del om ämnet nu och då jag ser dem varje dag, så visst, det finns nog de som föredrar att arbeta som prostituerad för du kan tjäna riktigt bra. I alla länder och bland alla folk kommer det alltid finnas människor som kan göra vad som helst för pengar, oavsett vad det kostar.

Det finns till och med folk i våra västerländska länder som arbetar som prostituerade för att de gillar pengarna och sakerna de kan köpa. Why not? Det är faktiskt 2000-talet nu. MEN, större delen av flickorna/kvinnorna i det här landet är garanterat inte i den bransch de hade velat om de hade haft andra alternativ.

I en artikel i Expressen säger en 20-årig prostituerad att hon gör det för pengarna, eftersom hon tjänar mer än någon annanstans, men det innebär inte att hon arbetar med det för att hon tycker om det, utan för att hon är slav under pengarna. Det verkar säkert som ett enkelt alternativ när man är ung och oskyldig, men jag tvivlar på att de som står där med facit i hand verkligen hade valt yrket en andra gång. Eller så är hon en av de få som gillar pengar, vad vet jag?

En annan säger att hon gör det för att hon behöver pengarna för att hjälpa sin familj och för chansen att hitta en västerländsk man att gifta sig med.

Let’s face it – utländska män åker till Thailand och de träffar nästan enbart prostituerade kvinnor, så chansen är ganska stor att de kan träffa en som vill gifta sig också. Enligt denna artikel så är en dotters uppgift att visa tacksamhet genom att vara självuppoffrande, vilket också är en fingervisning till varför de arbetar som prostituerade – de kan försörja sin familj.

 

Vad skulle en thailändsk fattig kvinna annars gjort? Hur ser framtiden ut när du är född till ett liv utan några gratis silverskedar?

 

Hennes möjligheter är väldigt begränsade; 6 års skola och sedan lågavlönat jobb. Klart att det lockar att kunna försörja sin familj även om det är som prostituerad. Särskilt om man inte i förhand vet hur illa det kan vara.

Den här artikeln, återigen, är riktigt bra och matig och ni kan själva läsa lite om hur det går till att värva nya tjejer. Illegala ligor åker runt i de norra delarna av landet (de norra delarna av Thailand är nämligen de fattigaste). Många flickor tror att de ska åka till Bangkok, Pattaya, Phuket osv, för att arbeta med hushållsarbete, men vissa av dem vet vad det handlar om.

 

“dåliga kvinnor”, phuying mai di

 

Nomadic Matt som jag länkade till i “Sexturismen i Thailand: ok eller inte ok?” berättade om hur thailändarna absolut inte såg ned på de prostituerade, och han om någon borde veta, eftersom han bott i landet och verkligen pratat med lokalbefolkningen.

Som jag även skrev då så tillbringar inte thailändare sin tid med att se ned på folk i den bemärkelsen som vi gör, men… and here we go. Thailändare är väldigt komplicerade.

 

Asiater generellt är komplicerade för oss västerlänningar som går runt med våra åsikter och känslor som neonskyltar i våra ansikten.

 

De är sällan riktigt, riktigt ärliga, för de är oerhört oroliga att såra andra människors känslor. Man vill inte genera andra. Så då när Nomadic Matt frågat om samhället ser ned på de prostituerade har han förmodligen fått svaret nej – ingen vettig människa här (eller kanske till och med hemma) skulle erkänna att de ser ned på någon – det speglar sig i stället på agerandet och vissa uttalanden, t ex att man bl a kallar en prostituerad för “dålig kvinna” eller “kvinna som letar mat” på thai. Precis som vi hemma i väst inte gärna umgås med de prostituerade nere på gatan, är inte thailändarna heller särskilt förtjusta i dessa sina landskvinnor.

 

Låga kaster = dåliga människor

I Nepal där kastsystemet var både förlegat och förbjudet, så kunde min ex-pojkvän, som tillhörde prästkasten, som är den näst högsta kasten, ändå inte medge att sophämtarna kunde vara bra människor. När vi gick genom deras område och gatubelysningen var släckt pga regeringens elbesparingar rådde han mig att vara vaksam, för här bodde minsann “det dåliga folket” och dem skulle man aldrig lita på. Men i ett annat samtal så brydde han sig minsann inte det minsta om vilken kast folk tillhörde.

 

Alla är lika mycket värda i Buddhas ögon. Något tvetydigt?

 

Sexryktena förstör Thailands attraktion

Första gången jag åkte hit, under det glada 1900-talet – mer specifikt 1995, ville jag inte ens åka hit, pga alla olika konstiga sexrykten jag hade hört.

Jag föreställde mig ett smutsigt, oattraktivt land som jag inte såg någon som helst anledning att besöka, men det var inte alls vad jag hittade. Jag är mycket glad att Pernilla lyckades övertala mig att vidga mina vyer.

 

Än idag rynkar en del människor på näsan när man säger Thailand, för det enda de tänker på är sex, horor och äckliga pedofiler.

 

Det är oerhört tragiskt, och Thailand har en lång väg att gå innan de kan rensa upp på sin bakgård, men där har vi som besökare ett oerhört stort ansvar, eftersom vi står för en enormt stor del av köpandet och stimulansen av den här handeln.

 

Direkt upp i sadeln?

 

Jag och Pernilla blev under vistelsen på Koh Samui 1995, medbjudna till en gogo-bar av en italienare som gått på en nit med en ”bartjej”. Han hade först köpt henne för en natt, tycke uppstod (från hans sida) så han förlängde och förlängde, tills det gått en hel månad.

 

När månaden tog slut och han ville fortsätta gosa talade hon om att han måste betala baren hon arbetade på om han ville fortsätta träffa henne.

 

Han blev så fruktansvärt sårad, för han hade ju verkligen trott att det här handlade om äkta kärlek.

 

Det sprack, men nu var han redo för nya heartbreaks, nu ville han ut i vimlet igen och hitta en ny ”bartjej”. Jag och Pernilla tyckte det kunde vara en kul grej att se en go-go bar (unga och oförstående som vi var), så klart vi hängde på idioten.

Men trots att ett par av brudarna därinne var otroligt snygga och sexiga kunde jag inte låta bli att uppmärksamma deras tomma, oengagerade blick. De tjejerna var inte där för att de gjorde något de gillade – jag menar let’s be honest här.

 

Vilken vettig människa skulle ägna sitt liv åt ett yrke där du allt som oftast måste ligga med vedervärdiga människor? Kväll ut och kväll in.

 

Nej det är inget man vill göra, det är sånt man tvingas göra, eller snubblar in på genom dåliga val, eller dåliga alternativ. Det är inget medvetet val man gör som kvinna. Att man sedan har mage att uttrycka sig så buffligt om saken; att man försöker skylla på varje kvinnas rätt att bestämma över sin egen kropp är helt otroligt. Eller att det inte är samma sak, eller att det handlar om mer än sex. Jag finner inga ord för sån total brist på kunskap, normalt vett eller empati.

Fortsätt gärna kommentera – jag vill ju inte ensam vara surögd här. 😉 Men gärna någon manlig kommentar också – hade varit uppskattat. Från båda läger också, kom igen nu.

 

To be continued…

Vill ni läsa mer? Dessa två inlägg kommer från farangmännen själva. Enjoy eller kräks, vilket som!

Här kan ni läsa själva varför vita män kastar sig på flyg över hela jordklotet för att få äran att köpa kärlek hos en varm thailändsk prostituerad.

Indeed. OMG vilken jubelidiot. Jag är inte förvånad att denna människa måste åka till Thailand för att köpa en kvinna.

 

Missade ni del 1 & 2: Sexturismen: Vad fattas dagens vita män?  Sexturismen: Ok eller inte ok?

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

Gravatar image
By

I'm Charnette - a padawan of life, and ponderer of all sorts of unnecessary stuff. My blog - Padawan & Ponderer - will show you my life, my pain, my travels, and a lot of photography. Some animals too, simply because I adore all of them... Tag along and join me! ^.^

What about these then?

2 comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *