CategoriesThailand

Livet på ön – sista dagarna på Samui… för denna gången!

Nu har jag bara 1 vecka ungefär kvar i skolan – på kurs 2, vilken jag inte har ägnat min uppmärksamhet åt alls faktiskt – har mest varit sjuk och ynklig, så jag har varit hemma. Men jag känner inte egentligen att jag missar något, tycker att vi stampar lite på samma plats, och har gjort ett bra tag. Det tråkiga är dock att vår lärarinna Yu ska flytta till Phuket, så vi kommer att få en ny lärare. Jag tycker Yu är jättebra, så det är som sagt trist.

 

Just nu håller jag på att leta bo åt mig och Oh. Det är inte det lättaste särskilt som jag har en ganska tajt budget. De hus jag hittar är visserligen jättefina och har allt man kan tänka sig men kostar ungefär som hemma på Platsarna. Inte helt ok.

 

Vi har åkt runt i samtliga områden och tittat och frågat och husen eller bungalowsen ligger runt 15000 baht = 3000 kr. Då får man oftast kök, internet och swimmingpool.

 

Men jag hade kunnat avstå från swimmingpoolen om jag bara hittade något billigare.

 

Sedan hade jag kunnat avstå från internet, eftersom jag köpte ett mobilt internet i Bangkok de första dagarna, och som jag nu använder, då personen som hade det upplåsta wifi’t som jag snålsurfade på här, nu har låst det. Kan tänkas att jag tog upp för mycket bandbredd! Hehe. MEN igår när jag var och laddade det och herregud vilka omständigheter – det måste jag ju inflika om:

 

Mobilt internet (jag kan inte kalla det mobilt bredband)

 

Here we go. Jag hade som sagt köpt detta och med köpet ingick 500 mb fri surf. Hur mycket är det egentligen? Har inte en susning.

Men som tur var hade programmet som följde med en statistik så jag kunde hålla koll. 2 dagars ganska mycket surf (vilket är helt vanliga dagar för mig) så var det slut på det roliga.

 

Jag laddade då kortet med 500 baht. 5 minuter senare var 350 baht borta. WTF????

 

Jag lyckades urskilja på deras hemsida att det fanns paket så man kunde betala en viss summa per månad och surfa fritt – eller hm upp till 5 gb då. Sa mig shit – men just nu säger det mig en hel del, eftersom jag lyckades spela igår och slarva bort 500 mb för 6 timmars spel.

 

5 gb är ingenting på en månad ju, det tog ju slut på 2 dagar. Tjo & tjim!

 

Det tar inte direkt slut efter de 5 gb jag kan surfa på 3g för, utan det är bara hastigheten som ändras – TILL 2G/Edge! Ja det kommer jag ju säkert orka med. Så, needless to say, för att kunna arbeta vettigt så måste jag ha ordentligt internet. Detta mobila internet kommer att kosta mig pengar, tid och frustration, för det finns ingenting som är lika frustrerande för mig som ett slött internet. Jag klarar helt enkelt inte av det. Inte alls.

 

Husbudget?

 

Så ok. Jag har räknat med en budget på 15000 i boende, och 15000 i mat, så jag borde kunna klara av ett boende på 15000 och jag kommer då förmodligen att spendera 5000 på mat, vilket innebär att jag ändå ligger under med 10000 baht. Pasta behöver jag inte längre gå ut på dyra restauranger och käka när jag får infall eftersom jag ändå lagar den godaste pastan. 😉

Så ut och leta efter 15000 bahts boende. Med internet. Finns massor av dem som tur är, så något ska nog dyka upp.

 

Dessutom när vi flyttar närmare skolan så behöver inte Oh konstant köra mig hela tiden, vilket innebär att vi sparar pengar på bensin. Också bra.

 

New hair

 

Häromdagen var jag hos Gookkai på hennes salong “Care for your Hair” och friserade mig. Mitt hår var i stort behov av en cut. Och färg. Så jag valde någon galen röd orange brun färg. Och så ville jag ha ljusa slingor på det – det blev hm… ljusorange! Ganska spännande och udda får jag säga. Sedan klippte hon bort tussarna i nacken och tunnade det lite på huvet, så nu känns det mycket bättre.

 

 

Det var väl hela historien om vad jag roat mig med de senaste veckorna utan el och annat skojsigt!

 

Bangkok play time

 

Snart är det Bangkok som gäller och dejt med Lina och Tobbe. Ska bli jättekul. Vi ska på flashig takrestaurang och jag är ivrig att gå dit, mest för alla fina foton man kan ta, och inte riktigt över menyn – den sög ju. Men men, foton kommer garanterat att dyka upp.

 

Over & Out y’all!

 

Gravatar image
By

I'm Charnette - a padawan of life, and ponderer of all sorts of unnecessary stuff. My blog - Padawan & Ponderer - will show you my life, my pain, my travels, and a lot of photography. Some animals too, simply because I adore all of them... Tag along and join me! ^.^

What about these then?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *