CategoriesThailand

Slappa dagar i Buriram

Just nu befinner jag mig som sagt i Ban Tachong, Lahansai, Buriram. Det är min pojkväns hemby och han har sin farmor kvar här hemma och sin permanenta adress. Han är i princip lika hemlös som jag.

 

Phanum Rung – favvostället i Buriram!

 

Vi har varit här nu en vecka ungefär och just idag var nog första dagen som jag egentligen kände mig helt avslappnad.

 

Vi vaknade väldigt sent med tanke på att vi lade oss så tidigt som kl 21 (man lägger sig ganska tidigt på landet för att gå upp med tuppen). Det har varit väldigt kallt (och nu menar jag faktiskt att här har varit kallt) i ett par dagar nu så antagligen därför vi inte vaknade när solen tittade fram.

När vi gått upp lagade Oh mat (vilket tydligen inga thailändska män gör, enligt min lärarinna) – jättegod och stark som #@#!”X>/&% kokosgryta med fläsk.

När vi mufflat i oss det så lade jag mig i hängmattan och fortsatte på min ”Eat, pray, love” och han lade sig och kollade på tv. Jag brukar inte ha ro att ägna mig åt bokläsning, så därför jag fortfarande inte har läst ut den, men idag kände jag inget behov av att gå ut på nätet och kolla jobb – eftersom det är jul – så jag unnade mig lite ledig slapptid. Paisha fick ligga och sova med mig i hängmattan. Snart snarkade vi båda ikapp.

 

Min arbetsplats, och min sängplats… med obligatoriska bästa vännen Paisha <3

 

Senare åkte vi in till stan och köpta lite matvaror och jag gick in på Tesco Lotus Express. De spelade julmusik och det kändes som om jag var i en helt annan värld. Jag var alldeles till mig trasorna. Känns som om jag varit helt off från civilisationen nu ett tag och bara att komma in i en sån modern butik kändes alldeles underbart.

 

Kinesiskt tempel inne i Lahansai…

 

 

Buriram är helt otroligt vackert – om man gillar natur – det är naturligtvis som vackrast under regnperioden när allt är härligt grönt, men nu är det också vackert. Så tyst och stilla dessutom. Perfekt avkoppling.

 

Det enda som saknas är en swimmingpool och bättre internet.

 

Utflykt – och yey! – jag fick bada… men bara med kläderna på – absolut inte i min bikini – så jag fick köpa nya, torra kläder!

 

Sedan hade jag nog klarat mig. Det är väl lite sådär att folk stirrar på mig vart jag än går och vissa ska ta i mig dessutom – en äldre kvinna kände på mina bröst häromdagen. VA FAN? Jag har väl likadana bröst som en thailändska – jag är väl ingen alien, jag är fortfarande en människa. Men jag tänker att när de väl vant sig vid mig ska detta ta slut.

 

 

Häromdagen tvättade vi Paisha och klippte av hennes päls – hon ser jätterolig ut nu, det var ju min första hundklippning och jag är inte särskilt bra på att klippa människor heller, så ja…

Hon är en pudel tydligen, så hennes päls var ganska lång och krullig när vi kom hit och givetvis trasslig och sunkig eftersom ingen tar hand om den – pälsen alltså. Det är Ohs farmors hund så hon tar hand om den, på thailändskt vis. Hon har det bra, får mat och vatten varje dag, och mys. Det enda hon inte får längre är att sova inomhus, men det fick hon när hon var valp. Det är väl inte alla thaihundar som har det så bra minsann.

De flesta andra hundar går säkert runt och oroar sig över ifall deras husse kommer att äta upp dem imorgon.

 

Go har skurit upp sin tass så jag har plåstrat om honom ordentligt så att den inte ska bli infekterad!

 

Men här köper de hellre en råtta och knaprar i sig.

 

Här även i vanlig ordning besökt Phanom Rung – 2 gånger än så länge, men jag hade tänkt hinna med en 3:e innan vi åker hem. Där är ju så underbart vackert. Gamla khmer-ruiner – och ja, jag är ju helt såld på ruiner, så Phanom Rung är helt klart mitt favvoställe i hela Buriram, eller åtminstone av det jag sett av Buriram.

 

phanom rung

 

Fortsatt god jul på er och till min familj vill jag bara säga att denna julen saknade jag er mer än tidigare någonsin, så nästa år bäddar för Sverige tror jag minsann!

Vi hörs när jag har möjlighet!

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Gravatar image
By

I'm Charnette - a padawan of life, and ponderer of all sorts of unnecessary stuff. My blog - Padawan & Ponderer - will show you my life, my pain, my travels, and a lot of photography. Some animals too, simply because I adore all of them... Tag along and join me! ^.^

What about these then?

2 comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *