CategoriesLife As Me

Vad är viktigt – när det börjar brinna?

Häromdagen läste jag ett inlägg på en av mina favoritbloggar Off-the-path, som inspirerade mig själv till att tänka efter ett tag. Inlägget handlade om vad som var viktigt, vad som han själv skulle få med sig ut ur sitt brinnande hus, men förvandlades senare till vad som var viktigt ur ett större perspektiv i livet.

 

Jag själv tänkte: Vad skulle jag ta med mig ifall mitt hus började brinna mitt i natten?

 

Nu förutsätter jag ju att min katt kastar sig ut ur huset själv, annars hade ju givetvis han varit den första att rädda undan lågorna, men djur brukar ju vakna och ha en grym överlevnadsinstinkt så det är snarare så att han lämnar mig att dö och inte tvärtom.

 

Gustaf kommer nog faktiskt att rädda sig själv…

 

Men i alla fall – vad måste jag bara ha med mig ut?

 

    1. MacBook – min bästa vän och trogna kamrat, som alltid finns vid min sida, vart jag än går.

 

    1. 3 st bärbara hårddiskar – hela mitt liv efter 2005 finns i dessa.

 

  1. Alla mina gamla fotoalbum och negativ, som finns samlat, och måste jag här välja (eftersom fotoalbumen är ganska många, va), så väljer jag mina negativ så klart! Negativen, trots att de är otroligt många, får faktiskt allihop plats i en mycket tjock pärm, och en pärm är väl lättare att få med sig än 25! Foton kan aldrig ersättas, vilket jag blev grymt varse när min första Apple dator – PowerBook Pro – havererade 1 månad efter inköpet och jag förlorade foton från 2003-2004 – 2 år totalt utraderade ur mitt liv.

 

Allt annat kan ersättas. Kamera, böcker, kläder m.m.

 

Dessa tre ting (eller snarare kanske 5 ting) är oumbärliga för mig och de får absolut inte försvinna i lågorna och sluta sina liv som aska.

Ju mer jag tittar mig omkring så ser jag mina kinesiska tavlor som jag verkligen älskar. Kinesiska tecken målade på siden – 1 för evig kärlek och 1 annan för energi. Köpte dem i Beijing 1994 för 10 kronor styck och ramade sedan in dem när jag kom hem för åtskilliga hundralappar, men det var det värt. Absolut mina favoritsaker, men kanske inte läge att offra livet för, eller?

Min Zen-tavla från Thailand är också en väldigt kär ägodel.

 

Men tavlor är ju lite överkurs va? Jag kan ju alltid återvända till både Kina och Thailand och köpa nya, eller?

Vad har ni för attiraljer på er lista? Vad är viktigast för er att rädda om du vaknar och huset står i lågor och röken tränger upp i halsen? Eller är det viktigaste helt enkelt det som ska vara viktigast? Rädda sig den som räddas kan…

 

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Gravatar image
By

I'm Charnette - a padawan of life, and ponderer of all sorts of unnecessary stuff. My blog - Padawan & Ponderer - will show you my life, my pain, my travels, and a lot of photography. Some animals too, simply because I adore all of them... Tag along and join me! ^.^

What about these then?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *