CategoriesResor

Viktoriafallen – helikoptertur med underbara foton

Viktoriafallen – helikoptertur med underbara foton

Förra inlägget handlade om Viktorifallen från marken, men idag är det från ovan som gäller… Jag hade aldrig flugit helikopter förut, och nu var det dags för min allra första helikopterresa! YEY! Helikopterresan utfördes på min semester från djuren på Chipangali, några dagar i Viktoriafallen, Zimbabwe.

Från början hade jag bara bokat en 12 minuters resa. Jag tyckte den var tillräckligt dyr, eftersom den gick på dryga tusenlappen. I bilen på väg till äventyret lyckades dock chauffören övertala mig om att jag absolut behövde köpa till ytterligare minuter, så att jag fick 25 minuter-resan!

Så klart jag behövde flyga i ytterligare 13 minuter!

 

helikopter
Bolaget jag flög med heter the Zambezi Helicopter Company, och jag kan inte annat än att säga att de verkligen var professionella. De skapade en video till oss av resan, vilken visserligen kostade mig ytterligare 500 kr, men det var det väl värt.

 

“Once in a life time” som en idiot skulle ha sagt…

 

Jag kan ju i efterhand erkänna att jag är överlycklig att jag var så lättövertalad. Jag bokade inte någonting annat i Victoria Falls, då jag tyckte att aktiviteterna var så dyra. Dessutom –  har man redan hoppat bungy jump är det likadant var man än hoppar – det är ju adrenalinkicken man vill åt, inte utsikten!

 

Jag är ju inte heller 20 år längre, så adrenalinkickar är inte så jätteintressant för mig idag. Been there, done that! 🙂

 

Vi var 6 st som skulle upp i luften och det fanns 7 säten, inklusive det längst fram hos piloten. Åpen som jag är så såg jag minsann till att jag fick platsen längst fram och under resan pekade piloten ut alla olika djur och allt annat vackert som vi såg långt där nere.

 

Man måste se Viktoriafallen uppifrån – det är så mäktigt att man inte riktigt förstår det när man står på marken.

 

Jag var oerhört nöjd efter flygresan – väl värt pengarna!

 

 

Tyvärr gör ju inte fotona sig riktigt! Jag kan verkligen intyga att det såg mycket mäktigare ut i verkligheten! Jag uppmanar alla att besöka Viktoriafallen åtminstone en gång i livet!!!

 

viktoriafallen

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Gravatar image
By

I'm Charnette - a padawan of life, and ponderer of all sorts of unnecessary stuff. My blog - Padawan & Ponderer - will show you my life, my pain, my travels, and a lot of photography. Some animals too, simply because I adore all of them... Tag along and join me! ^.^

What about these then?