CategoriesThailand

Visa Run med Isra Tours

Idag har jag varit hela dagen på visa run. Dagen började kl 0350 av min alarmklocka. Minibussen skulle komma och hämta mig 0430. GÄSP! Jag minns när jag och Malin åkte sist – då var de mer än 1 timme sena, så jag såg inte precis fram emot att släpa mig bort till 7-11 för att vänta alldeles mol allena mitt i natten. Men jag fick väl inte gå ändå dit bort – Oh körde mig naturligtvis, jag kunde ju bli trött i benen. 😉

 

EasyWay kom faktiskt i tid denna gång – ännu fler pluspoäng

 

Minibussen var faktiskt nästan i tid, helt otroligt. Efter de plockat upp mig åkte vi ut till Bangrak (en “by” lite längre västerut på ön) för att plocka upp 2 farangmän i medelåldern – eller kanske t o m i min ålder (!). Den ena av dem hade med sig sin stora hotellkudde samt en halvliters ölburk som han ivrigt halsade innan han klev in i bussen. SUCK!

 

Sedan plockade vi upp någon till och därefter tillbaka till 7-11 i Fisherman’s Village – ja, alltså där han hämtat upp mig en dryg halvtimme tidigare. Där plockade vi upp en liten flicka som tydligen skulle med, och då sitter jag där och stillsamt undrar hur det står till med organiseringen. Varför var jag tvungen att komma 0430, medan det gick bra att hon kom 0500? Kunde han inte plockat upp oss båda kl 0500? Ja jag vet, världen är orättvis… 😉

 

Ibland blir man förvirrad i det här landet, men det är lika bra att släppa det med en gång som det kryper upp i huvudet…

 

Båtresan över till fastlandet gick smärtfritt, även resan ned till Malaysia. Jag hade sån tur att jag slapp sitta i samma minibuss som farangmännen! Men jag såg dem vid gränsen och där betedde de sig lika märkligt. Han med kudden var inte särskilt nykter. ALLS. För mig framstod det som ytterst märkligt – att åka på visa run är bland det tråkigaste jag vet, att dessutom vara packad när man åker känns ju bara ännu jobbigare. Men jaja, jag är ingen vit farangman i mina bästa år, så vad vet jag?

 

Varför köar ni? Sträck bara fram era papper i luckan, så går det lite fortare!

 

Det var lite längre köer idag vid den thailändska gränsen och här blir man lite förvånad. Vi stackars faranger står och köar och är så snälla och ordentliga, i solsken som i regn. Så kommer thaiare och helt sonika släntrar förbi hela kön och sträcker sig över den som står först och lämnar fram sina dokument i luckan!

Jag minns i Kathmandu att de gjorde samma sak, och hur förbannad jag blev, men det var tydligen i mina unga dagar när jag var lite mer hetlevrad. Idag orkade jag inte ens höja på ögonbrynen. Vaddå? Det händer ju dagligen… orka engagera sig.

 

Spanjorer gillar också att knö sig, särskilt när de börjar bli äldre, för enligt min lärarinna så tycker de att vi “ungdomar” har tid att stå i kö.

 

Detta förde tankarna till en incident när jag var i Granada och pluggade spanska. Jag och Marie var i en livsmedelsbutik och handlade. När jag plockat upp mina varor på bandet och stod och väntade på min tur, så kommer en kärring (och det här var ingen gammal tant som man borde visa respekt för – utan en kärring aka ragata!) och trycker ned sina varor mellan mina och kunden framför mig. Utan minsta skam i kroppen.

Sedan låtsas hon som om det regnar och vägrar att ens titta åt mitt håll, så jag fick inte så mycket kontakt – var bara att lägga ned! Låt kärringen gå före! En av de märkligaste och lustigaste incidenter faktiskt i Spanien.

 

Tillbaka till gränskontrollen Thailand/Malaysia

 

Istället för att hetsa upp mig över landsfolket som knödde sig före, blev jag istället smått irriterad på en svensk tjej som tyckte det var vettigt att börja tjafsa mot gränspolisen när hon hade 1 dags overstay:

 

“Yes I forgot my passport yesterday, but it said on the internet that the first day was free!”

 

Ja, vanligtvis brukar den första dagen vara gratis, men känns onödigt att som farang (på dålig engelska dessutom) ge sig in i en diskussion med dessa uniformerade män, särskilt när man själv har gjort en tabbe.

 

Betala och le, skyll dig själv, ffs, du har gjort FEL! F-E-L! Vad spelar det för roll att han väljer att ta ut en avgift om än den borde vara gratis – du är i landet “olagligt”!

 

Hemma igen vid 9-tiden utan andra märkliga incidenter – en lååååååång dag!

 

Men slutresultatet blev lika många plus som sist, Easy Way/Isra Tours är fantastiskt bra och allt flyter helt smärtfritt när man åker med dem! Ja just den, denna gången fick vi även frukostpaket. 🙂

 

Gravatar image
By

I'm Charnette - a padawan of life, and ponderer of all sorts of unnecessary stuff. My blog - Padawan & Ponderer - will show you my life, my pain, my travels, and a lot of photography. Some animals too, simply because I adore all of them... Tag along and join me! ^.^

What about these then?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *